WhatsApp Image 2022-02-18 at 21.01.43

Natuurlijk leven

IMG_20180416_122729-scaled.jpg

Vrijheid

WhatsApp Image 2022-05-03 at 11.16.24 PM

New mom (to be)

IMG_20180823_221333_114.jpg

Sabbatical, wel of niet doen?

delen
delen
delen
delen
delen

En waarom ik er bewust voor koos om géén geld te verdienen

Deel 1

Ik ben Mijke en ik ben op sabbatical. Klinkt een beetje alsof je in een AA meeting terecht bent gekomen, maar het is ook een zin waarvan ik niet had verwacht die uit te spreken, waar ik vandaan kom, is het een beetje slapjes als je er één nodig hebt.
I
k had mijn eigen beeld erbij, bevestigd door google en zorgvuldig opgebouwd door school, studie en werkomgeving. Een tussenjaar na je studie of een tussenperiode van je (verschrikkelijke) baan, om tijdens het reizen te voelen hoe het ook anders kon, een pauze om je shitty leven om te keren of om tot inzicht te komen tijdens het reizen. Niet helemaal hoe ik mijn sabbatical in heb gevuld en toch ben ik op sabbatical. Sabbatical, wel of niet doen? En waarom ik er bewust voor koos om géén geld te verdienen!

‘Ik probeer al zolang er meer van te maken dan het nu is, er hard aan te trekken, omdat ik het gevoel heb dat er zoveel meer in zit dan er nu uit komt. Maar niets lijkt te werken. En ik ben ook gewoon moe.’
Ik hoor het mezelf nog zeggen tegen een vriendin-coach die ik aan de telefoon had. Vooral sinds de geboorte van Revi, ons vrije, pure, natuurkindje, merkte ik wel dat er dingen veranderd waren, maar kon ik er de vinger niet op leggen. Ik wist niet of ik nou wel of niet even vrij moest nemen. En dus ging ik maar gewoon door. Door met het bedrijf zoals ik dat daarvoor ook had gehad en door met mijn leven zoals ik dat daarvoor ook had geleefd. Maar ik was ook veranderd en daar liep ik mooi aan voorbij.

WhatsApp Image 2023-08-19 at 13.06.00

DAt gevoel hè..

‘En hoe werkt dat voor je?’ was haar vraag terug….

Nou, dat werkte natuurlijk dus niet. Ik had steeds het gevoel dat er iets miste, dat ik van alles moest doen, wat ik nu niet deed. Dat ik de verkeerde dingen aan het doen was, want anders had ik wel weer lekker veel klanten rondlopen.

Ik had steeds het gevoel niet de juiste woorden te kunnen vinden, kon niet helder krijgen voor mezelf waar het nou precies aan lag en de motivatie om er veel tijd in te steken werd ook steeds minder. En dat elke keer tegen mezelf herhalen hielp natuurlijk ook vooral niet!

Ik voelde de rust niet om rust te nemen

Ik wilde vooral gewoon niet meer zo moe zijn en alleen nog maar leuke dingen doen. Dat zoeken naar hoe je nou weer klanten kreeg en nadenken over hoeveel geld ik moest verdienen, daar werd ik moe en chagrijnig van.
Dus nee, dat door blijven trekken en hard werken, dat werkte niet voor mij!

Daarnaast merkte ik al een tijdje dat ik niet meer kon bedenken wat ik wilde doen als ik even tijd had, als ik even geen Revi had. Ik voelde de rust niet meer om iets voor mezelf doen, om even te mediteren of Reiki te doen, of gewoon een paar uur te gaan wandelen, terwijl ik wel die behoefte voelde.

Maar ik bleef maar het gevoel houden, de mezelf opgelegde druk voelen, dat ik moest werken.
Dat ik nú even tijd had om die ene post te schrijven, of om mijn website beter passend te maken, mooier te maken. Dat zou me immers klanten en dus inkomen opleveren, Reiki, mediteren en wandelen niet… Zucht.
Maar de echte aligned inspiratie miste.
En dat schuurde natuurlijk, want hoe kan ik, als coach voor een vrij en natuurlijk leven, anderen nou helpen, als ik dat zelf even niet zo voelde?

WhatsApp Image 2022-05-26 at 3.02.44 PM(1)
IMG_20170126_231316_992

Sabbatical, wel of niet doen?

‘Misschien is een sabbatical ook wel even goed voor jou.’ Zij zat namelijk zelf ook nog midden in die van haar. ‘Misschien is het wel goed om even een stap terug te doen. Stel je neemt drie maanden vrij, wat zou je dan doen, waar zou je dan je aandacht aan besteden?’

En weet je wat mijn reactie was?

  • ‘Ik kan toch geen vrij nemen nu? Ik heb helemaal niet veel klanten weer.’
  • ‘Ik werk nu zo weinig, ik moet eerst meer verdienen.’
  • ‘Ik verdien het toch niet om nu vrij te nemen.’
  • ‘Ik moet toch eerst hard hebben gewerkt, een sabbatical slaat nu toch nergens op?’

Zo maar wat gedachtes die ik uitsprak toen ze me die vraag stelde… Moest ik nu wel of niet een sabbatical nemen? Want wie was ik om met sabbatical te gaan? Ik verdiende niet super veel geld, had niet vet lang, onwijs veel uren gewerkt, zat niet in een tussenjaar met studie en had geen verschrikkelijk werk.

En ik had juist het idee dat ik nu alleen maar leuke dingen aan het doen was en juist wel wat harder mocht werken…

De val waar we allemaal in trappen

Hoor je hoe krom dat is?

Aan de ene kant had ik het gevoel dat ik niet zoveel deed en alleen maar leuke dingen aan het doen was, aan de andere kant voelde het allemaal als heel zwaar en trekken aan een dood paard.
Waarmee ik dus zei dat ik eerst heel hard gewerkt moest hebben voor ik echt moet mocht zijn en een pauze kon nemen. Terwijl ik tegelijkertijd mijn werk zo leuk vind dat het niet eens als echt werk voelt en het daardoor ook niet als vermoeiend en zwaar ervaren kon worden! Of ik moest gaan accepteren dat ik misschien wel de verkeerde dingen aan het doen was.

Maar een stapje terug zetten om eens goed te voelen en kijken wat er anders kon, dat gunde ik mezelf ook niet.

Alleen maar leuke dingen doen!

En dus deed ik het toch. Drie maanden was het idee. Drie maanden zou ik met sabbatical gaan, wat in mijn geval betekende dat ik best mocht werken, maar dan alleen wat ik leuk vond om te doen en wat er als vanzelf op me af kwam.

Drie maanden ging ik me niet focussen op geld verdienen en klanten krijgen, leuk als het wel gebeurde, maar het ging niet de focus zijn. De focus op geld verdienen en klanten krijgen hield mij weg bij het echt kunnen volgen van mijn hart en intuïtie en hield me dus tegen op mijn eigen weg naar een vrij en natuurlijk leven. Ik had het dus echt even nodig om ‘niets te moeten’ en zo mezelf de ruimte te geven te luisteren naar mijn hart, gevoel en intuiïtie.

Ik ging dus met sabbatical en minimaal 3 maanden echt alleen maar leuke dingen doen! En er is misschien nog wel meer ontstaan dan in de afgelopen jaren! Haha!

Volgende week lees je meer over hoe ik de keuze maakte en waar ik op ging letten de komende drie maanden.

20211015_175938
delen
delen
delen
delen
delen
Foto van Mijke

Mijke

Mijke Vlasveld leeft een vrij en avontuurlijk leven volgens haar eigen natuur en is de oprichtster van One True Life. Na een 6 weekse solo tocht met tent en hond door de bergen, besloot ze dat ze fulltime andere mensen wilde inspireren om avontuurlijker en vrijer te leven.

Verder Lezen

gratis Stiltewandeling incl. natuurcoaching!

Met mijn gratis Natuurcoachings oefening help ik je ervaren hoe de natuur je kan ondersteunen naar meer rust in je hoofd. Met een wandeling eerder opmerken wat je gevoel je vertelt en van daaruit keuzes maken? Kom het proberen!

Mijke-Vlasveld-9710.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands